Pavlova met aardbeien

30-03-2020

Zalig zoet én eenvoudig!

Een grote meringue (twee stuks om precies te zijn), een serieuze portie verse slagroom, héél veel verse aardbeien en om af te werken enkele frambozen en muntblaadjes. De combinatie ziet er niet alleen overheerlijk uit... ze is het ook! Met dit dessert tover je gegarandeerd een glimlach op ieders gezicht!

En we promise... ook JIJ kan dit heerlijke dessert klaarmaken. Want hoe spectaculair het er ook mag uitzien... een moeilijke bereiding is het absoluut niet!

Pavlova met aardbeien

Voor 8 personen

  • 250 g bloemsuiker
  • 4 eiwitten
  • 2 el maïzena
  • 1 tl azijn
  • 500 ml volle room
  • 250 g aardbeien
  • 50 g frambozen
  • Extra: 2 bakplaten, bakpapier

Aan de slag!

  1. Verwarm je oven voor op 150°C
  2. Klop de eiwitten stijf en voeg beetje bij beetje de suiker toe terwijl je blijft kloppen
  3. Voeg de azijn en de maïzena toe en klop verder tot het eiwit glanzend wit en stevig is
  4. Bekleed de bakplaten let bakpapier
  5. Teken twee cirkels (van ongeveer 20 cm doorsnede) op het bakpapier
  6. Verdeel het eiwit binnen deze cirkels
  7. Zet 45 min. in de voorverwarmde oven
  8. Laat de pavlova volledig afkoelen
  9. Klop de room stijf
  10. Leg de eerste pavlova op een serveerschaal en verdeel hierover de ¾ van de opgeklopte room
  11. Leg hierop de tweede pavlova
  12. Werk af met de rest van de room, aarbeien en frambozen


bron: https://www.landelijkegilden.be/informeren/actualiteit/pavlova-met-aardbeien